20161108 EP 043457A JVV 077

SAMMEN HJÆLPER VI FLERE

Siden 2014 er over 15.000 mennesker druknet på vej over Middelhavet. Det kan vi ikke lade stå til. Vi skal have et retfærdigt og humant asylsystem, hvor vi løfter nærområderne og samtidig beskytter vores ydre grænser. Vi må aldrig acceptere, at mennesker bliver drevet bort fra deres hjem. Ingen skal tvinges i armene på menneskesmuglere i håbet om et bedre liv på den anden side af Middelhavet. Målet må være, at færre er nødt til at flygte.

  • Afrika skal løftes med en moderne Marshall-plan, der kan investere i vækst, sikkerhed og velstand i Afrika. Europas udviklingsbistand målrettes mod Afrika og EU’s fond for Afrika styrkes.
  • EU's asylsystem skal indrettes således at asylbehandling udelukkende foregår i sikre lande uden for Europa. Tilstrømningen skal reguleres via FNs ordning for kvoteflygtninge, så Danmark selv kan bestemme hvor mange og i hvilket tempo, vi kan tage imod.
  • Vi skal konsekvent styrke EU’s ydre grænser og mulighederne for national grænsekontrol. Det kræver tilførsel af grænsevagter til Frontex og en reform af Schengen-samarbejdet.